letovi
Ove sezone se očekuje preko 70 novih letova u Hrvatsku!
10. travnja 2018.

Sedam novih hotela se otvara u Hrvatskoj u 2018.

investicije

Grand Hotel Imperial - Rab Izvor: CroatianWeek

Trenutačno u Hrvatskoj traje nešto poput investicijskog rasta sa nekih Eur 200 milijuna uloženih u obnovu postojećih ili izgradnju novih objekata. Tako Split dobija Villu “Harmony” na Bačvicama investiciju vrijednu 32 milijuna HRK čije se otvaranje predviđa potkraj 2018. Villa “Harmony” će u ponudi imati 26 soba te “penthouse”. Grand Park hotel u Rovinju je investicija vrijedna 600 milijuna kuna , čije se otvaranje jednako očekuje potkraj 2018 te koji će krasiti bogata gastronomska ponuda u čak 6 restorana te 209 soba sa Spa i Wellness centrom.

Valamar Girandella Maro Suites na Rabcu, novi hotel u portfelju Valamar grupacije, je investicija teška 116 milijuna kuna čije se otvorenje predviđa za svibanj 2018. Hotel Roxanich u Motovunu je novi hotel vrijedan 48 milijuna kuna čije se otvorenje predviđa za jesen ove godine. Grand Hotel Imperijal na Rabu ulaže 72 milijuna kuna u unaprijeđivanje hotela i kampa sa predviđenim otvaranjem ovog svibnja. Valamar Argosy u Dubrovniku će dočekati goste u novom ruhu u investiciji obnavljanja vrijednoj 60 milijuna kuna. Remisens Premium Villa Abbazia, iz Opatije će unaprijediti svoju ponudu sa novih 12 soba te jednim luksuznim apartmanom. Ovaj hotel trenutno ima status hotela sa 4 zvjezdice.

Iz gore navedenog se da isčitati da se nastavlja trend ulaganja u Istru i sjever Hrvatske dok je za južnu Dalmaciju održiv trend ulaganja u tkz boutique hotele i obnavljanje postojećih sadržaja hotela na razini 3-4 zvjezdice.