11. svibnja 2018.
investicije

Sedam novih hotela se otvara u Hrvatskoj u 2018.

Trenutačno u Hrvatskoj traje nešto poput investicijskog rasta sa nekih Eur 200 milijuna uloženih u obnovu postojećih ili izgradnju novih objekata. Tako Split dobija Villu "Harmony" na Bačvicama investiciju vrijednu 32 milijuna HRK čije se otvaranje predviđa potkraj 2018. Villa "Harmony" će u ponudi imati 26 soba te "penthouse". Grand Park hotel u Rovinju je investicija vrijedna 600 milijuna kuna , čije se otvaranje jednako očekuje potkraj 2018 te koji će krasiti bogata gastronomska ponuda u čak 6 restorana te 209 soba sa Spa i Wellness centrom.
10. travnja 2018.
letovi

Ove sezone se očekuje preko 70 novih letova u Hrvatsku!

Prema podatcima iz izvješća službe odnosa sa javnošću Hrvatske turističke zajednice prema medijima, u periodu od 25.03.2018 i 27.10.2018 broj novih letova prema Hrvatskoj će biti uvećan za 70, te se ovim potezom Hrvatska bliži po pitanju tržišnog natjecanja vrhunskim destinacijama Sredozemlja u prvom redu Francuskoj, Italiji te Španjolskoj. Prema riječima Kristjana Staničića, direktora HTZ-a jedna od primarnih zadaća jeste upravo proširenje sezone kako bi Hrvatska postala atraktivna destinacija tijekom cijele godina te je upravo odlična zrakoplovna povezanost destinacije ključ uspjeha u ostvarenju zadanih ciljeva. Ministar turizma, Gari Cappelli, je pak mišljenja da proširenost ponude letova te potanje zadovoljavanje potreba na tržištima sa velikim potencijalom rasta će učiniti Hrvatsku još poželjnijom destinacijom.
8. veljače 2018.

Croatia Full of Life – Hrvatska puna života

Volim svoju zemlju i iskreno želim da svaki njezin kutak bude pun života. I dok je Dubrovnik, moj grad jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj, malo me brine činjenica da su Rovinj, Poreč i Umag rame uz rame Dubrovniku.
11. prosinca 2015.

Vila Sheherezada, hrvatski Taj Mahal!

Bezbroj puta moji britanski prijatelji bi me zadivljeno pitali, posjećujući Dubrovnik: "A što je ona plava kupola dole?" Odgovorio bi im sa ponosom: "To je hrvatski Taj Mahal!"
6. lipnja 2015.

Google Trendovi ! Dubrovnik u vodstvu

Trenutačni trendovi na tržištu govore o povećanoj zainteresiranosti za najam jahti u svrhu transfera na relaciji Dubrovnik-Hvar. Zapitao sam se da li Dubrovnik gubi na svojoj popularnosti na početku turističke sezone u korist Hvara.
27. svibnja 2015.

Srđ Portolan, direktor tvrtki Intercon Dubrovnik te Dubrovačka Luksuzna Putovanja, se osvrće na porast važnosti Dubrovnika u hrvatskom luksuznom turizmu

Ovaj intervju smo vodili sa Srdj Portolanom, direktorom tvrtke Intercon Group u čijem sastavu posluju sestrinske tvrtke www.dubrovnikluxurytravel.com i www.adriaticyachtservices.com Gospodine Srđ Portolan, možemo li kazati da je Dubrovnik lusksuzna destinacija?
4. studenoga 2014.

Dubrovnik i njegovi budući prospekti u turističkom sektoru.

Prije nego što započnem pisanje ovih redaka htio bih naglasiti da nisam ekspert u polju, tj nemam magisterij turističkog menadžmenta. Ono što posjedujem jesu prvoklasne informacije, stečene kroz druženje i razgovor s raznim slojevima ljudi koji rade u turizmu, počevši od hotelskih portira pa sve do srednjeg menadžmenta u dubrovačkim hotelima; zatim vlasnicima turističkih agencija i pojedinim direktorima.
1. studenoga 2014.

Dobrodošli u Bollywood, Dobrodošli u Dubrovnik – Hrvatsku

Nakon kultne, američke, svjetske poznate serije Igra prijestolja, u Dubrovnik i Hrvatsku stiže glamur Bollywooda. Za one manje upućene, Bollywood je dio svjetske poznate indijske filmske industrije sa sjedištem u Mumbaiju koja snima filmove na hindi jeziku.
23. listopada 2014.

Gdj ići i što posjetiti u Dubrovniku ako Vaš kruzer ostaje u dubrovačkoj luci preko noći?

Dubrovnik je jedna od najvrućih mediteranskih destinacija za kruzere koji u zadnje vrijeme u sve većem broju ostaju u dubrovačkoj luci preko noći. Ovaj post je Vaš ultimativni vodič u slučaju da se zateknete u takvoj situaciji.